Karty

pondelok 3. januára 2011

Pedikúra

     Nielen v lete, keď chodíme v sandáloch, ale aj v tomto ročnom období je dôležité starať sa o svoje chodidlá. Nerobíme to predsa pre iných, ale pre svoj dobrý pocit. Taktiež, v zime si drsnými chodidlami môžete veľmi ľahko potrhať pančuchy, silonky, či ponožky. A ako na to?
     Oplatí sa investovať do doch šikovných pomôcok.



 Prvým je "škrabátko", ktorým odstránite hrubú kožu. Môžete to robiť nasucho, alebo si nohy predtým namočiť v lavóri, prípadne po sprchovaní, keď je koža už dosť mäkká. Pokiaľ budete "škrabať" nasucho, robte to veľmi opatrne, aby ste si neublížili. Taktiež "neškrabte" príliš dlho. Nejaká koža vám tam musí aj zostať :D

     Kedysi som mala len to prvé "škrabátko", lenže po ňom mi ostávala koža ešte dva-tri dni pomerne drsná na dotyk a tak som si kúpila ďalší "nástroj". Po jeho použití zostáva koža jemná, samotný však nedokáže odstrániť veľmi hrubú kožu, preto je potrebné použiť obidva.
     Toto "škrabanie" je pomerne dosť fyzicky aj časovo náročné, závisí to však od toho akú hrubú kožu na nohách máte. Taktiež každému bude vyhovovať iná frekvencia používania, u mňa je to asi raz za 2-3 týždne.

Kožu na nohách je taktiež dôležité nakrémovať, pretože rovnako ako na dlaniach nemá póry a preto sa nedokáže sama hydratovať. Osobne sa mi zatiaľ najviac osvedčilo pravé bambucké maslo. Bežne sa pridáva do krémov na suchú kožu, no samotné ho dostať v obchodoch s biopotravinami, či zdravou výživou a taktiež sa dá kúpiť cez internet. Stojí okolo 6 €. Môžete ho využiť aj na iné časti tela, napríklad na kožu okolo nechtov, kolená, lakte, alebo aj tvár ak ju máte veľmi suchú. Ak by ste chceli niečo voňavejšie a značkovejšie, majú niečo podobné aj v L'Occitane,  ale tam je to podstatne drahšie. Pokiaľ nemáte bambucké maslo, kľudne stačí použiť nejaký mastný krém.

P.S. Chcela som sem dať aj fotky svojich chodidiel, ale...viete aké je to ťažké si odfotiť nohu zospodku? Na žiadnej fotke to nevyzeralo dobre. A taktiež nechcem, aby na to natrafil dajaký úchyl...

update: "škrabátka" dostať takmer v každej väčšej drogérii, napríklad DM. Mali by stáť okolo 8 € (približne). taktiež nezabudnite tieto nástroje hneď po použití vždy umyť.

10 komentárov:

  1. ja som si ta musela dat do spriatelenych aby mi tvj blog niekde neusiel, taketo o kremikoch a skraslovani ja mozem :)
    kokteil od oriflamu je ten taky na chudnutie co maju v ponuke, ja mam vanilkovy. sice je drahy to je pravda ale take zlozenie vitaminov a zaroven minimum cukru som este nevidela, samozrejme nie som manik na proteiny vo fit-obchodoch a tak podobne, len co pozeram v dm-ke a kde niekde nieco uvidim.
    mas to bambucke maslo? vonia dobre? ja mam iba kremik s urcitym precentom ako si pisala. neni si po tom moc mastna?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluju pedikúru, jenom si sednout a nic nedělat :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ale tie z loccotaine alebo ako sa to pise su drahe ako si pisala. ja som strasne zatazena na vsetko vonave. a este by som chcela mat malu poziadavku - ked mas taketo veci keby si mohla napisat ze kde sa to da zohnat a za kolko aby som mala predstavu :) dakujem :)
    najnovsie si ficim na ruzovej vode, moc som tomu neverila ale kupila som v dm ze vyskusam a mozem si iba pochvalovat. ako odlicovac neni dobre ale inak ma uplne skvele ucinky, pory miznu, pupak som nevidela aspom 3 tyzdne, len kym som si zvykla na tu vonu to trvalo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak ti poviem, moj prvy dojem z vone ruzovej vody - tazka stara ruska vonavka. sestrenica mala babku z druhej strany co doniesla nejaky flakon ci co to bolo, z ruska a ked som si k ruzovej vode cuchla som sa hned vratila o 15 rokov naspat :))) ale naozaj je vyborna - odporucam. ja som zo zaciatku skusala ten tak ked som dosla z roboty na osviezenie pretriet si tvar s tamponom nastriekanym tou vodou, alebo rano namiesto cistenia gelom na tvar alebo tak. a potom aj ked som mala strasne suchu kozu a nechela som sa kremovat lebo som vedela ze ma bude hafan olizovat aby nedostal nejake crevne problemy z mojho kremu na ruky a bolo to super. asi to naozaj funguje ako to vychvaluju :) aku si videla? ja mam purityvision z dm

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no tak to bude ona. mala sklnena flaska s rozprasovacom a ruzova nalepka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky miluji pedikůru! Moji nožky jsou potom jako by lehčí. :)

    http://dasdushablog.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja sa vam musim pochvalit dievcata..moja mama je pedikerka a menikerka..komu lepsie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Uplna pravda, ja chodim na pedikuru pravidelne nie je nic horsie ako neupravene nozky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ach, musím sa polepšiť v tomto smere a hneď sa do toho pustím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. taktéž se musím polepšit jak koukám :)

    OdpovedaťOdstrániť