Karty

utorok 1. februára 2011

Šampón + balzam na vlasy

Zachytili ste aj vy tie búrlivé diskusie o nevhodnosti silikónov v šampónoch? Nie? Skrátka sú to látky, ktoré obalia vlas a spôsobujú jeho lesk, lenže pri dlhodobom používaní škodia - pôsobia práve naopak, vlasová pokožka nemôže dýchať a vlasy sa lámu. Najčastejšie používaným silikónom je látka v zložení označovana slovom DIMETHICONE (taktiež sa nachádza v krémoch a bázach pod make-up) . A keď teda nastal čas kúpiť si nový šampón (rozumej starý sa minul), rozhodla som sa, že to bude nejaký "bezsilikónový". Klasické zelené šampóny (brezový, žihľavový) mi šak vlasy veľmi vysušujú. Strávila som v drogérii asi hodinu skúmaním tých malinkých písmenok, ktorými je vždy napísané zloženie a ako na potvoru sa ten Dimethicone nachádzal takmer úplne v každom jednom šampóne. Nakoniec som však v spodnej poličke objavila kokosovú radu pre mňa neznámej značky SWISS-O-PAR.

Musím povedať, že zázrak sa nekonal, nemôžem povedať, žeby toto bol šampón, ktorý som rozhodnutá používať od teraz až....doneviemkedy, ale rozhodne ho hodnotím pozitívne. Vlasy mám menej "frizzy" ako zvyčajne (menej, nie vôbec), vydržia mi dlhšie čisté a nie sú spľasnuté a pričapené k hlave. Jeho výhodou je taktiež jeho cena, nestál ani dve eurá.

11 komentárov:

  1. tenhle šampon a balzám vůbec neznám, možná jsem ho přehlídla, možná se k nám do čr nedostal. Nicméně já mám také ráda silikony, Elseve, Panthene a tak podobně. A vlasy si troufám říct, mám pěkné :) plus ještě beru vitamíny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja nejako extra sampony neriesim .. velmi casto menim sampon lebo sa mi mastia vlasy, ale zas mam ich kvalitne a nie suche a stiepiace... :)

    ale ak by si napr mala zaujem bojovat inym sposobom tak u mna nablogu mozes vyhrat energy drinky pre zeny, ktore by mali vyzivovat vlasy.. :)tak ktovie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento šampón vůbec neznám. Musím se po něm podivat v obchodech. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ja používam SYOSS, práve som sa pozrela a našla som tam ten "Dimethicone " .
    Ďakujem za komentár aj za poučný článok :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. s touhle znackou nemam moc dobre zkusenosti :(
    ted shanim neco na hydrataci vlasu, mam je delsi a casto hodne suche uz jsem zkusila ruzne sampony, masky ale uvitam uverenou radu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. We have that brand in Germany :) its very good. Haven't seen it in the Uk though

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem ted začala používat šampon od Lush a jsem spokojená. Tenhle jsem zatím neviděla. :)
    Jinak zajímavý blog, určitě tu nejsem naposledy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a nepozerala si tie sampony od syosu? ja ho mam doma, sice som zlozenie nestudovala ale je tam ze bez silikonu

    OdpovedaťOdstrániť
  9. so samponmi zo syossu nemam moc dobre skusenosti. skratka an moje vlasy nesadli

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja ten sampon tiez nepoznam ale obdivujem tvoju vydrz citat na samponovh to zlozenie

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mám tu na stole Wella pro series - objem, Balea professional pro hnědé vlasy a SYOSS na objem a v žádném sem to nenašla... ale musím se přiznat, že sem stejně podezřívavá, trochu tu látku upraví a pojmenují jinak pro klid spotřebitelů... nevěřím tomu ani u potravin, když se nahrazují látky, které lidem začínají vadit.

    OdpovedaťOdstrániť