Karty

sobota 28. mája 2011

Help!!! Štiepanie nechtov!

Poznáte nejaký zaručený spôsob, ako zabrániť štiepaniu nechtov? mne nič iné okrem tohto nepomáha. No úsúdila, som že mám asi nedostatok vitamínov, keďže tento problém stále pretrváva. A nemôžem to stále riešiť len takmer každodenným lakovaním spomenutého laku. Lenže aké vitamíny mi chýbajú. Nechcem vyhodiť kopu peňazí za nejaké tabletky, čo potom nebudú fungovať. Poraďte prosím.

22 komentárov:

  1. Já jsem četla, že by se zpevňovač nehtů neměl používat na oslabené nehty. Na to radši regenerátory na to určené. Zpevňovač obsahuje většinou formaldehyd a ten nehtům může ještě ublížit. Takže se zpevňovačem opatrně:) Každopádně za sebe můžu doporučit tablety Biosil, které se u nás v ČR prodávají asi za 60 Kč (???) a jsou super. Je ale nutný opravdu počkat na výsledek a brát je pravidelně, min. 3 měsíce. Jinak pomohou i oříšky, např. mandle. Obecně na nehty pomáhá křemík, selen, vápník. Odkaz na Biosil - http://www.lekarna.cz/biosil-plus-tbl-60/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na krehké nechty je tiež super zinok, ale spomínaný Biosil by mal určite pomôcť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nedávno sa aj mne začali štiepiť nechty a vôbec neviem prečo, stravujem sa stále rovnako, nič som nemenila, a napriek tomu som teraz nútená mať ich stále krátke. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zkus na nějakou dobu přestat používat všechny ty laky, zpevňovače a další chemii. Normální krém na ruce si maž i na nehty a zamysli se nad svým jídelníčkem (jím dost ovoce/zeleniny/ořechy?), kupované vitamíny většinou za moc nestojí. Pokud jsi ten problém dosud neměla, tak má nějakou příčinu, která nejspíš bude buď v kosmetice nebo životosprávě. Pokud zapřemýšlíš, co jsi v poslední době v těchto dvou věcech změnila, tak nejspíš sama přijdeš na tu příčinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. lenze ja ten problem mam asi cely zivot. zivotospravu ani kozmetiku som nemenila, ovocie jem kazdy den, zeleninu takmer kazdy, orechy priznam sa malo, lebo su drahe. a mne sa tie nechty stiepaju aj na nohach a tie si vobec nelakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, taky jsem bojovala s tímto problémem. Vyzkoušela jsem vápník, zinek, všechny možné i nemožné potravinové doplňky na zpevnění nehtů a nic. Nakonec moje máma objevila v nějaké knížce, že to souvisí s nedostatkem železa v těle. Koukala jsem na to jak z jara. A fakt. Koupila jsem si železo a do týdne bylo po problému. Momentálně užívám Ferimun. Ale jenom, když se ten problém objeví. Ono se železo usazuje v těle a není to nějak extra zdravé pro játra. Zkus to, snad to pomůže.
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nepouzivaj noznicky na zastrihavanie nechtov vzdy pouzi papierovy pilnik a pil jednym smerom, nie tam a spät. a dalej sa neodporuca skracovat nechty na menej ako 3 milimetre.
    Odlakovat nechty teba hned ako sa lak zacne supat. A nic z nechtami nerob. Ziadne skrabanie, rozuzlovanie a tak... to vsetko sposobuje stiepenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Este vzdy po odlakovani treba pouzit olejicek, lebo odlakovace susia nechty

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mám stejný problém, nehty se mi vždy spraví až na dovolené u moře, takže možná stačí sůl:) Jinak když je nechám nenalakované, třepí se víc,takže bez laku to nejde:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Skor ako do tabletiek by som investovala so zdravej stravy.Tie iste vytaminy ake si kupis v tabletkach mas normalne v jedle a okrem toho su lepsie vyuzitelne.Mne sa teiz lamu nechty ked nejem.Neviem presne nedostatok korych vitaminov to sposobuje ale typla by som vapnik,horcik a taketo skor mineraly.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. na roztřepené nehty mi nikdy nezabralo nic. Pěkné je mám až teď - v těhotenství :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. já taky nemám tolik financí na lush, ale stále to není ta nejdražší kosmetika. A když si chci od nějaké kosmetiky něco vyzkoušet, tak vždy najdu něco okolo sta korun.
    A nikomu jsem tuhle kosmetiku nepodbízela, jen jsem napsala, že má zajímavý vzhled a díky tomu upoutá pozornost.
    Já většinou hulváty ignoruju, ale nemohla jsem si pomoct!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Žiaľ mám, skôr zmiešanú. T zóna mastná a líca suchšie, najmä v strese sa mi robia vyrážky. Dermacol skús, v zľave stál okolo 4,5€ a mne sa veľmi páči. tiež som dlhú dobu používala tuhé, ale robili mi biele fľaky, aj keď na každom ti napíšu, že biele fľaky nezanechávajú :D Spreje mi prídu neekologické aj vzhľadom k prírode a preto som prešla na guličku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. mala som rovnaky problem, tiez som skusila biosil (teraz ho mam asi mesiac) a pomohlo to, okrem toho som pocula, ze dobra je aj japonska manikura...

    OdpovedaťOdstrániť
  15. chcela som ti napísať, že ja som mala rovnaký problém a vyriešilo to až moje tehotenstvo, ale vidím, že ma niekto predbehol a má rovnakú skúsenosť ako ja :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ahoj, mozes mi napisat na mail ewa19@azet.sk, pekny vecer :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ežíšikriste. nevím jak vám na třepení nehtů do týdne mohlo něco zabrat, když kvalita nehtů se mění až s tím jak rostou. anebo si tipovat, jaké prvky na to budou mít vliv, LOL

    nejdůležitější je kolagen. kolagen se nejsnáze dostává z vařené vepřové kůže ve formě sulcu. kilo kůží stojí v globusu 9kč. samotný sulc je chuťově absolutně nevýrazný, je to prostě hmota.dá se z toho udělat tlačenka, když to toho nedáte špeky ale libové maso tak dostanete kvalitního zástupce bílkovinné složky ve vašem jídelníčku. nebo se kůže, rypáky a pazoury povaří a sulc z nich získaný se obarví, osladí a ochutí a udělají se z něj gumoví medvídci či želatina. ovocem a zeleninkou pomáháte tělu obecně, ale nehty si jejich konzumací nespravíte. čili gumídci, želatina nasladko i na slano.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Přesně tak jak říkaj holky..Biosil..ale brát ho tak tři až čtyři měsíce :) budu držet palce..

    budu ráda za follow back: www.thebrunettejuice.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ja skusenosti s Biosilom nemam ale lacnejsia alternativa ktora je okamzita je japonska manikura, stoji cca 10 eur, vylieci krasne nechtiky a efekt je okazity!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ta otázka se týkala té Carte dOr. Díky za názor. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ja som uzivala tiez Panthenol povodne proti vypadavaniu vlasov,ale ten najsilnejsi 20x100 mg,lebo v tychto od Dr.Mullera je len 40 mg a pomohol ako na vlasy, tak super aj na nechty.

    OdpovedaťOdstrániť