Karty

sobota 21. apríla 2012

Antiperspirant

Ako sa nám oteplilo, tak nám aj zosmradli ľudia v MHD (ako ja to len neznášam !!!) a to ma inšpirovalo k tomuto článku.

Najprv menšia osveta pre tých čo nevedia: dezodorant - prekrýva zápach potu, antiperspirant - zabraňuje poteniu.

Osobne používam tuhý antiperspirant, väčšinou tento, alebo zelený z tej istej rady.


Osvedčil sa mi ako účinný. Bráni poteniu, nedrolí sa a nerobí fľaky. Vydrží 4-6 mesiacov pri každodennom používaní.  A prečo práve tuhý? "Gulička" je podľa mňa nechutná. Tá časť, ktorou sa dotknete podpazušia, sa po otočení dostáva do vnútra a tým pádom znečistí tekutinu vo vnútri. Predstavte si, aký bordel tam musí byť po desiatkach použití. Ďalšia vec je fakt, že tá gulička sa často zasekne a nejde otočiť. Proti sprejom v zásade nič nemám, akurát sa veľmi rýchlo minú, polovica sa vystrieka do vzduchu a nie sú tak účinné ako tuhé.
Svoje podpazušie umývam ráno a večer (= v bežný deň, keď je teplo, alebo keď športujem tak častejšie) - vodou a tuhým mydlom. Antiperspirant používam len ráno (dva, tri krát ním prejdem po koži) - alebo po umytí počas dňa, v noci sa predsa až tak nepotím a tiež si doprajem oddych od tej chémie. V jednotlivých zložkách dezodorantov sa vôbec nevyznám, takže netuším, čo je škodlivé a čomu by som sa mala vyhýbať.

Čo používate vy? Mimochodom, viete o nejakom účinnom neparfumovanom antiperspirante?

8 komentárov:

  1. Naprosto souhlasím snad se vším. taktéž nesnáším ten puch v dopravních prostředcích. půlka lidí u nás bohužel stále netuší, co je to deodorant. A taky používám výhradně tuhý. Nejúčinnější je podle mě Rexona, ale přijde mi také dost agresivní. Teď mám oblíbený od Nivea Pure Natural.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dove pouzivam aj ja bud ten original alebo silk touch, tiez len tuhe a teraz sa chystam na tu novu liniu s morskymi mineralmi.
    http://roxynkasstyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. čo sa týka zložiek deodorantov a antiperspirantov, nikdy nebolo dokázané, že škodia, takže toho by som sa nebála. Ja som na mokré fľaky a puch nasadila Driclor- dostať to v lekárni a človek sa prestane pod pazuchami potiť.
    Už som počula aj také názory, že človek by sa potiť mal, ale nejakých 5cm štvorcových na tele bez potu sú podľa mňa OK. Takže ja ho odporúčam, hoci má "nechutnú" guličku :D ale dáva sa vždy na umytú pazuchu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dricolor je ale pre ludi co maju problemy s nadmernym potenim. a tym ja rozhodne netrpim, tento dove mi staci

      Odstrániť
  4. už dlho hľadám niečo dobré a do teraz som nenašla, určite vyskúšam a uvidím či zaberie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mam v poslednej dobe radsej antiperspiramty v spreji. A parfumovane takze s tym ti nepomozem :/

    OdpovedaťOdstrániť