Karty

štvrtok 6. septembra 2012

Bioderma Nodé S

Čo sú zač a čo sľubujú?


NODE S šampón - jemne čistí a respektuje prirodzenú rovnováhu vlasovej pokožky
NODE S maska  - predlžuje a posilňuje účinok Nodé S šampónu a zanecháva vlasy hladké, pružné a lesklé.

-            Krémový šampón a maska pre suché, oslabené a poškodené vlasy.
-            Vhodné aj na farbené vlasy.
-      Posilňuje vlasy a pôsobí proti faktorom spôsobujúcim vysušovanie (stres, znečistenie, používanie fénu, farbenie ….).
-            Vyživuje a obnovuje vlasové vlákna od korienkov až po končeky.
-            Pravidelným používaním Nodé S zostávajú vlasy zdravé a znovu získajú svoju silu, jemnosť, pružnosť a lesk.
-            Použitie podľa potreby, aj na časté použitie


A aké sú moje skúsenosti? 

     Najprv vám musím povedať, že tento článok píšem po kompletnom spotrebovaní oboch produktov. A tiež že som ich používala - väčšinou spolu (šampón aj masku), ale aj: šampón samostatne bez použitia akéhokoľvek kondicionéru, šampón Nodé S s iným kondicionérom a iný šampón s maskou Nodé S. A teda som ich otestovala naozaj poriadne.
     Moje vlasy sú prirodzene tmavohnedé (v čase testovania nefarbené). Rýchlo sa mi mastia korienky (vlasy si umývam raz za 36 až 48 hodín), avšak v ostatných častiach veľmi suché, krepovité (frizzy), s tak suchými a rozštiepenými končekami, že mám tie končeky následkom poškodenia o niekoľko odtieňov bledšie. Od tejto rady som mala veľké očakávania, dúfala som, že toto bude pre moje vlasy niečo úžasné. A ako to dopadlo? 
     
NODE S šampón - Ako prvá ma prekvapila jeho konzistencia. Napriek tomu, že bolo na obale napísané, že je krémový - nebol. Je síce krémovej farby, ale riedkej až tekutej konzistencie. Má netradičnú chemickú vôňu, ktorá môže byť mnohým nepríjemná - avšak nezostáva vo vlasoch po opláchnutí. Nenanáša sa na vlasy moc dobre, vmasírováva sa dosť ťažko. Po vlasoch nekĺže, ale ako keby drhne. Po samostatnom použití bez masky som mala vlasy vysušené, krepovité, rozlietané a vyzerala som ako striga. (Po použití masky Nodé S, alebo iného kondicionéru sa tento neželaný efekt z väčšej miery stratil, no nie úplne). Nepochopila som prečo je tento šampón určený na suché vlasy, keď sám vysušuje. Osobne by som ho odporučila práve naopak osobám s mastnými vlasmi. 

NODE S maska  - moje skúsenosti s ňou boli oveľa pozitívnejšie ako so šampónom. Parfumácia je tiež pomerne netradičná, avšak príjemnejšia ako v prípade šampôonu. Mne pripomínala nejaký exotický kvet. Maska vlasy nezamastila ani keď som ju naniesla po celej dĺžke vlasov, teda až ku korienkom. Mimoriadne ma zaujala jedna jej vlastnosť. Keď som si ju chcela po aplikácii zmyť, prekvapil ma fakt, že jej ostalo na vlasoch oveľa menej ako som na ne naniesla. Ako keby ju moje vlasy "vcucli". Najprv som si myslela, že je to možno spôsobené predchádzajúcim vysušením vlasov šampónom Nodé S, avšak potom som zistila, že tento efekt pretrval aj v prípade použitia iného šampónu. Vlasy po nej ostali hladké a nadpriemerne lesklé, vysušeným končekom však nijak zvlásť nepomohli. 

Záver? Pre mňa šampón NIE maska ÁNO. Ak si však chcete prečítať skúseností iných, navštívte stránky Katze a Isabelle, písali o Nodé S tiež. 

3 komentáre:

  1. Tak vysušující šampon na suché vlasy asi fakt nebude moc praktická věc... :)) Já zase měla z "jemný šampon pro každodenní mytí" a moc tedy vlasy nemyl...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tyhle šampóny mě nenalákaly, raději si pořídím L'Occitane :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zvu tě ke mně na giveaway! :)

    http://ytinifni-infinity.blogspot.cz/2012/09/giveaway-earrings.html

    OdpovedaťOdstrániť