Karty

piatok 16. mája 2014

Jazvy a čo s nimi

Jazvy sú snáď (po akné) druhou najčastejšou nedokonalosťou, ktorá kazí vzhľad našej pokožky. Najčastejšie vznikajú po zraneniach, operačných zákrokoch, no môžu sa vyskytnúť napríklad aj vo forme strijí. Liečia sa pomerne ťažko. Jednoduchšie tie, ktoré sú čerstvé. Preto som bola zvedavá ako si poradí produkt zo stránky http://www.medaprex.sk s mojou viac ako 5 rokou starou jazvou. 




Výrobok s názvom New Gel+ E silikónový gél na jazvy v propagačnom letáku sľubuje, že je účinný aj na staršie jazvy, čo ma prekvapilo, keďže doteraz som sa stretávala len z názorom, že so starými jazvami sa už treba len zmieriť. 


Fotografie v letáčiku zobrazujúce rôzne prípady "pred" a "po" vyzerali výborne. Avšak keďže dobre viem, čo dokážu grafické programy, bola som mierne skeptická.

New Gel+ E silikónový gél na jazvy som po dobu troch mesiacov poctivo dva krát denne aplikovala na niekoľko svojich jaziev. Výsledky vám ukážem na najvýraznejšej z nich, ktorá vznikla po páde z bicykla na nespevnenú kamenistú cestu. Výsledkom bolo rozbité koleno (ale poriadne) a návšteva pohotovosti. Mám archivovanú aj fotku toho, ako to vyzeralo, ale verte mi, že to vidieť nechcete. Pre to aby ste však mali predstavu, aké vážne to bolo, vám však prezradím, že rana krvácala 4 dni a trvalo približne tri mesiace, kým sa úplne zahojila. 

Výsledky používania tohoto produktu sú zobrazené na nasledujúcom obrázku. Čestne prehlasujem, že ani jedna z fotiek nie je nijak upravovaná (a teda je v podobe v akej "vyliezla" z foťáku), obe sú fotené rovnakým prístrojom a taktiež v rovnakých svetelných podmienkach. 


Ako som už spomínala, tieto fotografia zobrazuje výsledok po troch mesiacoch používania. Prvú viditeľnú zmenu som však pozorovala približne po jednom mesiaci

A aké sú teda výsledky

 - hrúbka jazvy sa stenšila
 - tmavšie časti jazvy vybledli
 - pokožka je na dotyk jemnejšia
 - jazva je menej viditeľná
 - v miestach, kde bola jazva tenšia a menej viditeľná bolo zjazvené tkanivo nahradené normálnou      pokožkou. 

Samotný produkt sa nachádza v tube s objemom 15 gramov, čo je sa môže zdať dosť málo, ale pri používaní dva krát denne na niekoľko malých jaziev vydržal tri mesiace. Odporúčaná dávka používania na obale je 8-12 mesiacov. Samotný produkt je hustý bezfarebný gél, absolútne bez vône. Rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Zaujímavé je na ňom aj zloženie. Ak by ste čakali dlhý zoznam komplikovane znejúcich ingrediencií, mýlite sa. Obsahuje len 2 zložky. Silikónový gél a vitamín E. 

Máte nejaké jazvy, alebo patríte k tým šťastlivcom, ktorí žiadnu nemajú? Ak áno, ako ste k nim prišli? Pokúšali ste sa ich nejakým spôsobom z pokožky "vymazať"? A úspešne? Budem rada, ak mi odpoviete v komentároch :) 

P.S. Odfotiť vlastné koleno je komplikovanejšia záležitosť ako by sa mohlo zdať :D

Produkt mi bol zaslaný zo stránky http://www.medaprex.sk/ za účelom recenzie zdarma. 

11 komentárov:

  1. Mám zjizvená kolena z dětství, takže už to dost vybledlo a tolik mě to netrápí. Horší je 12 stehů po operaci na noze a na ruce otisknutá zapíkací miska, která mi sjela po ruce. Čekala jsem vyšší cenu, docela mě překvapilo, že gel není tak drahý.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto ma prekvapilo, nomralne som prekvapena z tak skveleho vysledku na mojom tele mam tri jazvy - na kolene :( porezala som sa o sklo je dlha asi 6 cm, potom na stehne a na chrbte, na stehne mi dokonca popraskal stehy takze je to taka asi skoro 1 cm siroka a 2 cm dlha jazva , vzdy mi dlho trva kym sa odhodlam k sukni kvoli nim :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za tvoj koment na mojom blogu :) Pridam si ten tvoj do zoznamu blogov, ktore budem citat, pretoze clanky o kozmetike ma vzdy zaujimali :) Tento o jazvach je zaujimavy, ja nastastie ziadnu nemam. A verim, ze aspon tvoj jeden tyzden pocas leta bude taky ako môj, pretoze to ani nie je o peniazoch ale o tom, ze som si to vybavila prostrednictvom skoly. :) Francis...

    http://shelovebeauty.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A nie je to len preto, že na jednej fotke máš vystreté a na druhej zohnuté koleno (teda jazva na druhej fotke - na napätej pokožke vyzerá lepšie, lebo aj pokožka celého kolena vyzerá inak... Neverím takýmto zázrakom ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na oboch fotkach mam koleno zohnute, na vystretom to vyzera uplne inak. ja taktiez netvrdim, ze to nejaky "zazrak" je, jazva "zazracne" nezmizla, ale rozdiel je jednoznacne viditelny. volnym okom.

      Odstrániť
    2. na oboch fotkach mam koleno zohnute, na vystretom to vyzera uplne inak. ved ono to ani ziadne "zazracne" ucinky nema, jazva mi "zazracne" nezmizla, ale rozdiel je jednoznacne viditelny - volnym okom :)

      Odstrániť
  5. Pred rokom som sa tak vysypala z bicykla, že som si 2 hodiny vyberala kamienky. Celè koleno som mala vo farbách dúhy a plus ešte chrasta. Takže mi zostala samozrejme jazva cez celè koleno. :-D Ale nejak mi to nevadí. Keď ju neriešim ja nerieši ju nik. ;-)

    http://youtu.be/JRgMd3PWDy8

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fuha :) super to pomoh,lo :) je ju ovela menje vidiet :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já mám jizvu po očkování (TBC) a pak ještě jednu na noze. Efekt to má dobrý jak vidím, tak možná zkusím :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mne na jazvu pomohol Contractubex gel

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zaujímavý produkt, ja mám trochu jazvičky po akné, nič strašné, no ale rada by som sa ich zbavila, no zatiaľ som nenašla nič účinné.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť