Karty

streda 20. mája 2015

Balea elektrická pedikúra (Balea Elektrischer Hornhaut Entferner)

     Dlhé roky som na ostraňovanie tvrdej kože na chodilách používala pilíky. Avšak začiatkom tohto roku som začala pokukovať po elektrických strojčekoch na pedikúru. Už ma prestávalo baviť to namáhavé ručné "brúsenie". Po dôkladnom internetovom prieskume som zvažovala Scholl velvet smooth a Silk n Micro Pedi. Oba prístroje však stáli cez 30€, čo sa mi zdalo aj celkom dosť. Odrádzal ma taktiež fakt, že recenzie na oba prístroje boli veľmi rozporuplné. Buď tie prístroje do neba vychvaľovali, alebo totálne zatracovali. A tak som to nechala tak a nekúpila nič. Až kým som nenarazila na Instragrame blogu OrdinaryLife na fotku s prístrojom od značky Balea a s vychvaľujúcim popisom. Zaujalo ma to a tak som si ten prístroj kúpila. Jeho cena je približne 20€, avšak vďaka 25 % zľave v DM získanej za 75 bodov som ho kúpila za 15€. 
     Ide o prístroj na suchú pedikúru, takže pred jeho použitím chodidlá nenamáčate. Neaplikujte na ne ani krémy niekoľko hodín pred použitím. Skrátka čím suchšie chodidlá budete mať, tým lepšie sa vám bude prístroj používať.  


    Balenie obsahuje okrem samotného prístroja 4 valčeky - dva hrubšie - modré, dva jemnejšie - ružové a dve AA batérie (=rozumej "tužkové"). Batérie a náhradné valčeky ma potešili, lebo takéto vybavenie balenia v prípade podobných prístrojov bohužiaľ nie je vždy samozrejmosťou.

     Ale poďme k skúsenostiam. Oba valčeky sú na pohľad pomerne jemné, jednoznačne jemnejšie ako v prípade Scholl prístroja. Baterky aj valčeky sa vymieňajú ľahko. Hlučnosť prístroja nie je taká vysoká ako som očakávala, je jednoznačne tichší ako epilátor Rowenta, ktorý vlastním. Používanie prístroja je oveľa pohodlnejšie ako v prípade klasických pilníkov a pokožka ostane oveľa jemnejšia. Pilníkmi nemáte šancu dosiahnuť takýto efekt. Taktiež narozdiel od pilníkov sa s ním pracuje oveľa presnejšie. V zmysle, že pokiaľ máte na nejakom malom kúsku hrubšiu kožu ako inde, zameriate sa presne na ňu a nemusíte brúsiť celú veľkú plochu. Odporúčam však prístroj používať nad vaňou, na balkóne, či predtým ako sa chystáte vysávať. Taktiež považujem za dobrý nápad použiť pri brúsení rúško na tvár, keďže obrúsená koža lieta všade naokolo vo forme veľmi jemného prachu.  


Modrý valček je hrubší ako ružový, avšak veľmi veľký rozdiel v ich efekte nie je. 


V prípade dizajnu prístroja som však celkom nepochopila prečo je polovica valčeka zakrytá. Mierne to sťažuje manipuláciu. Niežeby ste sa na dané miesto nedostali, musíte však so strojčekom otáčať.


     Čoho sa obávam do budúcnosti je výdrž batérií a motora. (V pribalenom návode je však uvedená 3 ročná záruka) Nie som si istá, či sa nezoderie, keďže aj miernym pritlačením na kožu sa rýchlosť otáčania znižuje. Nemusíte sa však obávať úplného zastavenia pokiaľ nevyviniete silnejší tlak. 


     Výhoda: rotačné valčeky tohoto Balea prístroja sú kompatibilné s prístrojom Silk n Micro Pedi. Takže ak daný prístroj máte, môžete si v DM-ke kupovať náhradné valčeky.

     Záver: Prístroj jednoznačne odporúčam. Ide leto a s ním čas nosenia sandálok,či žabiek a preto je ideálny čas do niečoho podobného investovať. Pravidelnou starostlivosťou o chodidlá nielenže zlepšíte ich vzhľad, ale taktiež môžete predísť zdravotným problémom. Výsledok je neporovnateľne lepší ako v prípade pilníkov, či pemzy.  Avšak počítajte s tým, že ak máte extrémne hrubú kožu na chodidlách, tak vám výkon tohoto prístroja nemusí stačiť.  Mne trvalo kompletné obrúsenie oboch chodidiel približne 15 minút.



6 komentárov:

  1. Asi mam extra jemne "nozicky", ale nikdy som nemala pocit, ze by pilnik ci pemza nestacili a aj to ich pouzivam dost zriedka. Ale toto vyzera v pohode, aj ked ten dizajn mohli trosku vylepsit.
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to mas stastie, ja som doteraz pilnikovala raz za tyzden-dva. asi od 12tich rokov.

      Odstrániť
  2. zlata baba.idem do toho.ďakujem za tip

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som ani nevedela, že Balea niečo takéto má :) V každom prípade, ďakujem za tip aj ja, lebo to nie je taká pálka čo sa týka peňazí a v budúcnosti by sa mi to hodilo, keďže som lenivá nohy pilníkovať :) :D

    OdpovedaťOdstrániť