Karty

pondelok 10. januára 2011

Starbucks

Pred nejakým časom som konečne prvý krát navštívila Starbucks u našich západných susedov, keďže na Slovensku (ako jediná krajina V4) žiaden nemáme. Chcela som totiž zistiť, či je tá káva naozaj dobrá, alebo či ju ľudia chvália len kvôli značke (nemám rada takýto prístup).
Dala som si Caramel Macchiato (strednej veľkosti) a musím povedať, že mi naozaj veľmi chutilo.

Stálo to však vyše 5 €, čo mi príde za šálku kávy naozaj prehnane veľa...
Lepšou investíciou bol termohrnček, ktorý som si chcela kúpiť už dávnejšie, ale tie u nás dostupné stáli často aj okolo 20 €, čo je na chudobnú študentku veľa. Tento stál 11,50 €.
 Je z vianočnej edície (radšej som chcela ten obyčajný, ale nemali)...Veľmi ma nepotešilo, že je vyrobený v Číne a má...ehm...svojskú arómu... ale zatiaľ pevne dúfam, že vyprchá.
A na čo ho vlastne potrebujem? Paradoxne nie na kávu (tú pijem len príležitostne), ale na čaj. Ráno totiž pijem vždy čaj (najčastejšie zelený sypaný čaj Darjeeling)... a často sa mi stáva, že ho zalejem a potom ho nemám čas vypiť, alebo je moc horúci a tak ho nevypijem a poobede vylejem, čo je škoda. No a takto si ho budem môcť zobrať so sebou :)

11 komentárov:

  1. Já jsem byla ve Starbucks taky nedávno, dala jsem si Toffe nut latté a nechutnalo mi. Jako další mám v plánu ochutnat to samé, co sis dala ty. A taky chci termohrnek a obyčejná Starbucks hrnek :D Jinak kávu taky moc nepiji, ale libuji si v čajích :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. i love that coffee :)
    by the way good luck with you blog. here is mine, check it too :)

    http://stylebykarro.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A paradoxem je, že v Číně výrobky z číny nemají;)

    líbám xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Starbucks je drahý, ale já ho prostě miluju :). Taky mám svůj Tumbler, ten originální, na který Ty jsi měla smůlu, že nebyl, a úplně ho miluju :)).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Caramel Machiato je moje oblíbené! Drahá, ale s přehledem nejlepší káva... a velmi návyková=)

    zlatosfera.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vitaj v klube milovníkov kávy Starbucks :D btw nice blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Starbucks mam rada, par krat za tyzden tam zajdem, ale kava nic moc..Su lepsie coffe houses s lepsou a lacnejsou kavou, ale tak vela ludi tam chodi len aby vsetci videli ze piju Starbucks..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám Starbucks rád, ale většinou si tu kávu beru s sebou, vyhovuje mi, že je toho kafe hodně, takže vydrží dlouho teplé :). A když si to tak vezmeš, tak káva v půllitrovém kelímku (myslím, že je toho dokonce 600 ml nebo tak nějak) za stovku není zase tak hodně. V "normální" kavárně zaplatíš za poloviční množství Latte přes čtyřicet korun... ne?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tiež nechutne túžim ochutnať túto kávu!, no keďže Starbucks som ešte nikdy nemala možnosť navštíviť, budem si musieť ešte asi dosť dlho počkať...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Myslím, že kávy ze Starbucks jsou v současné době jedny z nejpřeceňovanějších. Ne, že by tam měli špatný kafe, ale přece jen ty ceny podle mě zcela neodpovídají. Existuje spousta menších kaváren se zapálenými baristy, kde mají kávu při nejmenším srovnatelnou a cenově úplně jinde...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. http://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=starbucks

    ahoj, tu si mozes objednat hrncek a postovne mas zadarmo ;-)

    OdpovedaťOdstrániť