Karty

piatok 28. októbra 2011

Nadpis nebude

...lebo mi nijaký vhodný nenapadá. Skrátka tento článok bude o pár veciach, čo som si v poslednej dobe kúpila, prevažnú vačšinu z nich na intrák.


Pleťový krém od Lóréal  - bol v akci v Tescu za niečo vyše 3 €. Dlho som rozmýšľala, či tento (určený na normálnu pleť), alebo či na suchú pleť a veru mala som si vybrať asi ten na suchú. Tento natriem, vstrebe sa a ako keby som si nedala na tvár nič. Moja pleť je taká jemne suchá aktuálne, no extrémne mastné krémy mi nevyhovujú. A bohužiaľ tento krém nedal ani len otvoriť (bol v takom plastovom protizlodejskom obale, čo pri pokladni potom odstránili) aby som videla konzistenciu.


Odlakovač na nechty od Essence - na intrák. Pamätajte si, odlakovač nikdy neprenášajte, kúpte si až v mieste kde ho budete potrebovať. Je to pomerne lacná vec, takže zbytočne nešetrite. Keď sa vám totiž niekde vyleje spraví oveľa väčšie problémy ako keď sa vyleje hocičo iné. Tento ma zaujal tým, že je spevňovací. A tiež vôňou jahoda-vanilka, čomu som zo začiatku veľmi neverila, lebo všetky odlakovače predsa "smrdia" rovnako. Po prvom "čuchnutí" som teda nebola nijak prekvapená, keď sa moja domnienka aj splnila. Na moje prekvapenie sa však vôňa objavila po odlakovaní nechtov. Doteraz sa však neviem rozhodnúť, či mi je príjemná, alebo nie.


Garnier pleťová voda pre citlivú pleť. Bežne pleťové vody nepoužívam, prídu mi pomerne zbytočné. (Na čistenie tváre používam čistiaci gél a vodu), ale túto sem-tam použijem. Keď mám červenú, alebo podráždenú pleť, toto funguje. Keď ju mám viac podráždenú, namočím do nej papierovú vreckovku a dám na tvár ako masku.

Zrkadlo. U mňa spotrebný tovar, ročne ich rozbijem niekoľko. Kupujem si ich v čínskych obchodoch, ľudovkách a podobne (za 1-2 €), pretože v bežných obchodoch sú predražené. Vážne nie som ochotná dať za zrkadlo 7 € a podobne. A pritom kvalitou sú presne také isté, nech ich kúpite kdekoľvek.


Balzam na pery Blistex. Všade ho ospevujú aký je úžasný, tak som ho chcela aj ja vyskúšať. A keďže nastáva chladnejšie počasie, tak som si ho aj kúpila. No podľa mňa to nijaký zázrak nie je. Akože nemôžem mu nič vyčítať, je to dobrý balzam, ale veľký rozdiel oproti iným nevidím. Výnimočný je akurát tým, že je sladký. Ako cukor, alebo umelé sladidlo. Prípadne veľmi, veľmi jemná, takmer nebadateľná aróma, ktorú by som prirovnala vanilke, alebo bielej čokoláde.

12 komentárov:

  1. Vies ktory balzam na pery je naozaj velmi dobry? Neutrogena - nevonia nijako a je to fakt asi najlepsi balzam aky som kedy vyskusala :) Inak tieto plastove obaly a kremy atd - nechapem, preco aj ku kremom nie su testery ako k dekorativnej kozmetike. Clovek musi predsa vediet co kupuje, ako to vonia, ci mu to vyhovuje.. lebo to mas to iste aj s kremami co maju hlinikovu foliu na vrchu - nemozes ich skratka otvorit a ovonat/preskumat. Toto mi prekaza. Garnier pletova voda - kvitujem, garnier aj cistiace mlieko je super (zial mam ale tusenie ze ho prestali vyrabat - teda to ktore som pouzivala, lebo sa neda zohnat ani v nemecku). a k tomu odlakovacu - ja sa bojim prenasat aj laky pri cestovani :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z balzamov nedám dopustiť na ten zelený Garnier, nie je veľmi parfumovaný a mastný je tak akurát - už som prekonvertovala aj spolužiačky. V obchode stojí 3,13 eur a cez net 2,1 eura (http://www.najnakup.sk/Porovnaj_starostlivost-o-pery_GARNIER-Vyzivujici-balzam-na-rty-Nourish-20-g_403104.html) Pleťovej vode daj šancu,najlepšie sú také čo súčasne aj odličujú, úžasná je Hydrabio od Biodermy - áno, viem že je drahá, stojí 12,72 eur cez net (http://www.bioderma-sk.sk/bioderma-sk-sk/eshop/2-1-HYDRABIO-Dehydrovana-a-citliva)a v lekárni dokonca 14,90 eur.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ta bioderma ma celkom laka uz dlhsiu dobu, ale ta cena ma odradza...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a ten balzam...ked kupim cez net, tak za postovne dam tolko, ze ma to vyjde este viac ako v obchode, nie?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moje obľúbené balzámy sú od L´occitane Shea Butter a od Alverde ten žltý.
    Inak tie nálepky vyzerajú super, škoda teda že dlho nevydržia...

    GIVEAWAY http://whatluciadid.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. už hodně dlouho používám odlakovače balea, protože taky voní. je to přesně, jak píšeš, při odlakování to prostě smrdí jak normální odlakovač. jenže pak pokaždé chodím po bytě a hledám, kde co voní po kokosu... a najednou mi dojde, že jsou to moje čerstvě odlakované nehty. asi příště vyzkouším jahoda-vanilku.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten odlakovač je už roky můj nejoblíbenější, já prostě ten smrad po odlakování nesnesu a tenhle se příjemně rozvoní :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. so zrkadlami máš pravdu.. chcela som zrkadielko do kabelky, ale za tú mini vec si v obchodoch pýtali od cca 8 € vyššie.. u vietnamcov majú fakt za 1-2€ a rozdiel je akurát tak vo vonkajšom obale, na ktorom si ale nejako nezakladám. z balzamov používam jelení loj od reginy.. nedopustím na neho :) a ešte hojivý zázrak z oriflame.. najlepšie sú tie limitky, ktoré vychádzajú na vianoce :) tento rok to bude čokoládová príchuť :D už sa teším

    OdpovedaťOdstrániť
  9. uvažuju nad tím krémem od Lóreal, ale zatím jsem na to nečetla moc recenzí. Mám smíšenou pleť, je opravdu lehký a nemastný ?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. @ sl. Jahodová: ano, presne taky je. ak mas zmiesanu plet tak si myslim, ze ti bude vyhovovat

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja som tento triple mala, ale nesadol mi (nie je skor na zrelsiu plet?), odlakovac mame podobny a tiez som vonala az po odlakovani, ze co to je za vonu:), a blistex mam v takom kelimku s tym som spopkojna, tento v tycinke som nemala, ono mozno zalezi aj od cloveka, kazdemu nemusi sadnut ta ista vec...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Miluji balzámy blistex. Naprosto nejlepší!!!

    OdpovedaťOdstrániť