Karty

piatok 13. júla 2012

Bioderma Photoderm

Leto je v plnom prúde a preto netreba zabúdať na ochranu pokožky pred slnkom. V mojom okolí vidím, že veľa ľudí túto záležitosť podceňuje a keď už použijú nejaký ochranný krém, tak má veľmi nízky ochranný faktor.

Fotka tohto pána je dôkazom, ako vplývajú slnečné lúče na ľudskú pokožku. On bol totiž celý život kamionista a slnko mu svietilo len na jednu časť tváre.

Na zemský povrch dopadá UVA a UVB žiarenie. UVA spôsobuje pigmentové škrvny, spálenie a rakovinu kože. UVB zase opálenie, slnečnú alergiu a starnutie pokožky. Proti obom žiareniam je potrebné sa chrániť. Bežne udávaný ochranný faktor (SPF - Sun protection factor) je ochrana proti UVB žiareniu. Ochranu proti UVA (označovaná PPD) je ťažšie vyrobiť a veľa firiem ju na obaloch vôbec neudáva. (Bioderma Photoderm udáva túto informáciu na bocnej strane hore, resp. na nálepke hore.) UVA totiž zasahuje do kože oveľa hlbšie ako UVB.  Colipa = Európska dermatologická inštitúcia stanovila, že kvalitný produkt so žiaducou ochranou je vtedy, ked pomer medzi výškou ochrany proti UVB k UVA musi byt nižší ako 3. Či6e SPF/PPD je menej ako 3. Je to preto, že ochranu proti UVB sa dá vyrobiť 100% (nie je to tak dávno, kedy aj produkty boli označené SPF100 – Colipa to zakázala, aktuálne sa označujú 50+). 


Ako si vybrať orchanný faktor?


V závislosti od typu pokožky (čím bledšia pokožka tým vyšší faktor), zemepisnej širky (čím bližšie k rovníku, tým vyšší faktor), nadmorskej výšky (čím vyššie, tým vyšší faktor). Počas uzívania antibiotík a krátko po doužívaní sa neopaľujeme vôbec!!


Veľmi dôležité je chrániť pred slnkom deti. Tie najmenšie by sme nemali vystavovať v lete slnečnému žiareniu vôbec. 

V nasledujúcej časti článku vám popíšem produkty z rady Photoderm, ktoré som osobne vyskúšala


PHOTODERM KID SPF 50+




Tento krém je určený pre deti. Najzaujímavejšia vec na ňom je, že je modrý. Bledo-modrý. Táto farba má zapezpečiť, že krém rozotriete rovnomerne a nezabudnete na žiadnu časť pokožky. Nemusíte sa však obávať, žeby vám po pláži behal malý šmolko, po rozotretí má pokožka normálnu prirodzenú farbu. Po zašpinení oblečenia týmto krémom sa nemusíte ničoho obávať, dá sa to bez problémov vyprať. 


Photoderm Bronz



Výrobky bronz (na tvár aj na telo) aktivujú, zintenzívňujú a trvale predlžujú opálenie. Roztierajú sa naozaj veľmi ľahko. Výrobok, ktorý je na fotke v balení v spreji má konzistenciu ako redšie telové mlieko. Osobne ma to trochu (pozitívne) prekvapilo, lebo som čakala, že to bude nejaká vodička, alebo olej. 

Photoderm AKN MAT


Tento produkt je konečne niečo pre tých, čo majú mastnú a zmiešanú pokožku. Prípravky na opaľovanie bývajú totiž zvyčajne mastné a teda mnohokrát nevyhovujú majiteľom uvedeného typu pokožky. Krém má jemnú príjemnú vôňu, je nekomedónny a čo je naozaj dôležité - že viditeľne zmatňuje pokožku. 

Photoderm After Sun.

Prípravok bez ktorého ja nemôžem byť a teda mlieko po opaľovaní. Upokojuje pokožku, hydratuje ju a podporuje prirodzené opálenie. Má jemnú, veľmi príjemnú vôňu. 

Zdroj informácii v začiatočnej časti článku - súkromná mailová komunikácia s Biodermou. 

6 komentárov:

  1. FOTKU FOHOTO PANA UZ JSEM NA BLOGU VIDELA, JE TO SILENY ..JAKO TO SLUNKO JE SVINE! ..ja z nej mam vyrazku a pihy! :-O ..ale presto ho ma kazdy rad, vcetne me ..fakt bych mela pouzivat lepsi ochrannz prostredky..nebo dopadnu spatne..MOC PEKNY CLANEK! :-)
    + pozvanka na giveaway http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/07/thank-you-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved slnko ma aj pozitivne ucinky - vytvara vitamin D, zpesuje naladu atd... len treba mysliet na spravnu mieru a spravnu ochranu :)

      Odstrániť
  2. fu tak to je fotka...pekny dokaz toho že sa musime starať o seba na slnku..bioderma je super !

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak, vďaka tebe si pôjdem zajtra kúpiť svoj prvý pleťový krém s SPF :D
    Fotka ma teda dostala... Treba sa o seba starať, ale ani nič nepreháňať.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja si stale na tu vonu mlieka po opalovani zvykam, nesmrdi mi, ale zatial ani nevonia..

    OdpovedaťOdstrániť