Karty

pondelok 15. apríla 2013

Kokosový olej

Kokosový olej je jedným s produktov, ktoré ponúka internetový obchod www.bionatural.sk. Pre účely recenzie mi zaslali kokosový olej značky Saloos v bio kvalite. Hneď na úvod vám musím povedať, že som z neho nadšená, je to môj najobľúbenejší prírodný olej. Absolútne nádherne vonia a je skutočne multifunkčný.


Pri bežnej izbovej teplote má tuhú konzistenciu, avšak pri dotyku či teplote nad 25 stupňov sa topí. Je možné ho použiť ako telové mlieko, ale tiež aj:

 - ako masku na vlasy - vďaka tomu, že má menšie molekuly ako napríklad olivový olej sa dobre vstrebáva do vlasov a zanecháva ich jemné a vyživené. Odporúča sa najmä pri starostlivosti o krepovité vlasy. Taktiež ho možno vtierať do suchých končekov

 - vďala jeho protiplesňovým a protikvasinkovým účinkom je vhodný na intímnu starostlivosť, najmä pri zápaloch spôsobených candidou. Pre tento účel je dobré ho užívať aj vnútorne. Osobne potvrdzujem, že to funguje a pri miernych problémoch vylieči.

 - do kuchyne. Je jedlý a má výbornú chuť. Hodí sa do sladkých a exotiských jedál.

- bieli zuby a pôsobí proti zubnému kazu,

- ako masážny olej,

- má slabý ochranný faktor proti slnku a je účinný ako prvá pomoc po spálení,

- ako staroslivosť po holení,

- ako prírodný dezodorant,

a mnoho ďalších. Ak viete po anglicky, prečítajte si tu.

Poznáte tento olej? Ak áno, na aké účely ho používate?

13 komentárov:

  1. Ja som si kokosovy olej kupila pred dvoma tyzdnami a odkedy ho mam, natieram si nim vsetko od noh, po ruky, nechtovu kozticku a ekzem a som na nom uplne zavisla! :D A najuzasnejsia je na nom ta vona, mnam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Saloos je zrovna nic moc, je více parfemovaný nez ostatni, ja mam z DM uz 3.baleni, je uzasny, mazu se jen tím :) a moc mi pomaha na jednu genetickou kozni nemoc :) chci zkusit pouzivat i vnitrne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je parfumovany vobec, specialne som to skontrolovala. v zlozeni je len cisty olej. ak mas taky v ktorom je parfum - ten by som vnutorne neuzivala

      Odstrániť
    2. nemyslim, ze tam je parfem ale kdyz jsem ho srovnala s tím z DM nebo do Atoku tak je vic citit, ty dva jsou takove čistší - tak bych to rekla :)

      Odstrániť
    3. ahaa, no ja som inak citala, ze cim viac ho je citit tym je kvalitnejsie spracovany. ze najviac vonaju tie za studena lisovane.

      Odstrániť
    4. a ja zas naopak :D ze nema byt citit skoro nicim, jen lehce kokosove az maslove ci tak nejak :D

      Odstrániť
  3. Kokosový olej je jeden z produktů, které mám na svém seznamu - musím vyzkoušet :)...hlavně na vlasy by mě zajímalo, jak to bude u mě působit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vidím, že tento olej je všestranný. Ešte som ho vôbec neskúšala :)

    Inak rada by som ťa pozvala na moju giveaway:
    Jarná Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež používam kokosovy olej na vlasy a som veľmi spokojná:)
    inak pozývam tá ku mne na giveaway:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kokosovy olej som pouzivala cca pred rokom, mam kozne ochorenie keratosis pilaris a dost mi na neho pomohol...inak je super aj na chleba :)


    GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Používam namiesto krému na tvár a na končeky vlasov, sem tam sa namažem celá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vypadá vážně zajímavě, navíc ještě voní po kokosu? musím si ho pořídit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. kokosák používám na všechno, od péče o tělo po vaření :D dovezla jsem si ho za pár korun zásoby z dovolené <3 nej do vany ,,mmm))

    OdpovedaťOdstrániť