Karty

streda 28. januára 2015

Zimní pomocníci

Zima je približne v polovici svojho panovania a ja som sa rozhodla vám prezradiť, aké kozmetické výrobky mi pomáhajú "prežiť" túto najchladnejšiu časť roka. 


Viem, že pre mnohých z vás je balzam na pery niečím, čo používate celoročne. Avšak ja si naň mimo zimného obdobia ani nespomeniem. Vždy však používam bezfarebné balzamy, nakoľko umožňujú aplikáciu aj v okolí pier.  Tento rok používam Baby LipsDM Boxu a slávny EOS Lip Balm s vôňou letného ovocia. Baby Lips je mäkší a mastnejší, takže sa ľahšie používa vonku keď je zima, nakoľko pri nízkych teplotách až tak nestuhne a tým pádom sa ľahšie natiera. Avšak cítiť v ňom akúsi "umelinu". Naopak EOS je 100% prírodný a 90% organický a nič nepríjemné v ňom necítiť. Dokonca má sladkú príchuť. Mimoriadne mi vyhovuje šrobovacie balenie, nakoľko sa pri ňom nikdy nestane, že by sa v kabelke otvoril. 


Sprchový gél Bioderma Atoderm Creme Lavante, ktorý som využívala v zimnom období už minulý rok. Perfektne sa na toto obdobie hodí, nakoľko je veľmi výživný, určený na suchú pokožku a niekedy po ňom ani netreba použiť telové mlieko. Pravdupovediac výživnejší sprchový gél ako je tento som asi zatiaľ nemala.


Telové mlieko Atoderm Intensive. Je určený na atopickú pokožku, ale využijete ho aj v prípade, že takéto problémy nemáte. Je neparfumovaný, veľmi dobre sa roztiera a efekt vyživenej pokožky po ňom ostane naozaj veľmi dlho. 


Koža okolo nechtov vie v zimnom období veľmi trpieť, obzvlášť ak sa veľmi nekamarátite s rukavicami. Viem, že mnohí tieto olejčeky a krémy nemajú radi, ale ja som na nich úplne závislá. Aplikujem ich zvyčajne pri pozeraní filmu, či seriálu a následne vmasírovávam. Aktálne využívam olejček s marhuľovým olejom od Alverde a citrónové maslo od Burt´s Bees. Toto maslo má absolútne úžasnú a intenzívnu citrónovú vôňu. Vonia úplne presne tak isto, ako rozkrojený citrón. Je však škoda, táto vôňa niekoľko minút po aplikácii úplne vyprchá.  


Moja T-zóna je aj v zime mastejšia, avšak pokožku na lícach mávam úplne vysušenú, zvlášť po dlšom pobyte vonku. Na tento problém používam olivový krém od Dolivy. Dobre sa roztiera a má nádhernú vôňu, ktorú milujem. 

A čo "zachraňuje" v zime Vás? Používate v zimnom období inú kozmetiku ako počas iných ročných období, alebo nie?

7 komentárov:

  1. Baby lips by som si už druhýkrát nekúpila :) ako účinkuje ten olejček od alverde? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobre celkom:) urcite lepsie ako kebyze pouzijes nejaku klasicky olivovy olej. koza je po nom menej sucha a vobec sa mi nerobia zadery. ale treba ho pouzivat pravidelne a treba pocitat s tym, ze chvilku trva kym sa vstrebe. (ale zase ej to rychlejsie ako v pripade olivoveho oleja)

      Odstrániť
  2. Super vecičky :) Nad tou Dolivou dosť uvažujem, mala som vzorku a tá bola úplne super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já v zimě používám hlavně Carmex - jediný balzám, který zachrání mé rty před popraskáním do krve.:)
    High Heels & the City

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak vidíš, ty si s eosom celkom spokojná:) a dokonca aj s Maybellinom, ktorí tiež nie je jednoznačným favoritom všetkých:). Inak ten krémik na kožičku by mal byť už na ceste ku mne, celkom sa teším na tú vôňu:).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super príspevok :)

    www.dominikamakarova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. EOS tak to hej, ja mám mentolový, teda už som ho vlastne minula, používala som ho v lete, mentolový pery príjemne chladil, takže som ho fakt milovala. EOS pery ošetruje a nie je potrebná častá aplikácia, čo sa mi na ňom veľmi páči.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť