Karty

nedeľa 18. októbra 2015

7 dôvodov, prečo som si už pol roka nenafarbila vlasy

Prakticky celý môj dospelý život (a vlastne ešte aj nejakú dobu pred ním) som si farbila vlasy. Nie úplne pravidelne, ani často, ale predsa. A paradoxne na odtiene nie veľmi odlišné od mojej prirodzenej farby. Pred šiestimi mesiacmi som ale s farebním prestala. Prečo? Dôvodov je viac.

1. Farbenie vlasom škodí. Nefarbené vlasy sú vždy v lepšom stave ako farbené. Vidím pomerne veľký rozdiel v kvalite nenafarbených odstrastov a zvyšku vlasov, ktoré boli viac krát farbené.

2. Farbenie (hoci aj len domáce) stojí peniaze. A je veľa vecí, na ktoré ich miniem radšej.

3. Odrasty vidno a nevyzerá to dobre. A treba to neustále znova a znova dofarbovať. Treba tomu venovať čas a peniaze. Naproti tomu nenafarbené vlasy vyzerajú stále rovnako dobre.

4. O farbené vlasy sa treba okrem dofarbovania venovať viac. Sú viac poškodené, čo vyžaduje kupovanie produktov, ktoré aspoň čiastočne zmiernia poškodenie = ďalší čas a ďalšie peniaze.

5. Z času na čas si už nájdem sivý vlas. Zatiaľ to nie je viditeľné, ale viem, že čoskoro bude. Mám teda možno poslednú šancu mať svoju prirodzenú farbu vlasov.

6. Tento bod je možno trochu divný, ale... vždy keď vidím ľudí z Ázie s nafarbenými vlasmi, čudujem sa prečo to urobili. Prirodzené ázijské vlasy považujem za pekné a akákoľvek ich zmena mi príde skrátka k horšiemu. No a čo ak je to takto objektívne aj so mnou? :D

7. Farba na mojich vlasoch nikdy neostala taká ako po nafarbení. Časom mi každá, aj tá najtmavšia akú som kedy mala vybledla na ešte bledšiu ako mám prirodzene. Obzvlášť na končekoch. Nevyzerá to dobre a navyše tie vyblednuté konce vyzerajú vďaka tej bledej farbe poškodene.

+1 dôvod, prečo som si nie celkom istá, či mi to "nefarbenie" vydrží: Tá "nafarbená" časť vlasov už nevyzerá veľmi dobre. A mne rastú vlasy veľmi, ale veľmi pomaly. Za pol roka mám ani nie 5 cm dlhé odrasty. (Poznám ľudí, ktorým takáto dĺžka narastie za 1 mesiac) Takže kým budem mať celú dĺžku svojich vlasov vo svojej prirodzenej farbe, prejdú roky.

Farbíte si vlasy, alebo nefarbíte? A prečo? Veľmi rada si prečítam Váš názor na túto tému :) Taktiež ak máte nejakú radu, ako urýchliť rast vlasov budem Vám za ňu vďačná :)



7 komentárov:

  1. Vlasy farbim, lebo uz mam dost sivych pramenov. Ak by som nemala sive vlasy tak urcite nefarbim. Uplne sa stotoznujem s Tvojim nazorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja aktuálne vlasy nefarbím už skoro 3 roky. Farbila som cca 8 rokov na čierno, ale potom mi začali vo väčšom množstve padať, tak som si dala pauzu. Teraz už tú čiernu nie je vidno, tak som toto leto experimentovala so slniečkovým efektom a vyšlo to fajn. Ale farbenie aktuálne neplánujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Barvím. Roky. Nejdřív nahodile z pubertální potřeby experimentovat, měla jsem na hlavě kdeco. Od osmnácti se barvím pravidelně (je mi dvacet pět), na jiný odstín než je má přírodní barva, protože jsem přesvědčená, že mi mnohem víc sluší a ke své přirozené barvě se vrátit nechci.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kedysi som si ako blond farbila vlasy, ale potom ma príšerne otravovalo to večné odrastanie a dofarbovanie plus mi tá blond tuším až tak nesedela, tak som prešla na hnedú a od tej doby mám svätý pokoj, odrasty mi vôbec nie je vidieť, farbím sa ak tak šampónom aj to raz za dva roky, vlasy si držia svoj tón a s tým farebným šampónom som spokojnejšia než s akoukoľvek farbou na vlasy, presne ako píšeš, žiadna mi nikdy dlho nevydržala, ten krásny efekt trval do prvého umytia a potom boli vlasy opäť matné, síce farbené, ale matné. Neviem, tie farby sú zvláštne alebo mám ja zvláštne vlasy.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prestala som farbit :-) uz to bude 15 mesiacov... rozhodla som sa pestovat si vlasy do dlzky tak uvidim ako to pojde

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odporúčam stránku facebook.com/beeyoutyfactor . Majú vela zaujímavých prevratných produktov, ktoré stále pribúdajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Weleda je uplne skvela :) odporucam najma pre citlivu, suchu az atopicku plet. Vhodna aj pre tehotne a pre deticky :)

    OdpovedaťOdstrániť