Karty

pondelok 3. februára 2014

Zimné tipy

   Počasie vonku začalo pred pár dňami konečne zodpovedať ročnému obdobiu v kalendári a preto som sa rozhodla sa s vami podeliť o tipy na produkty, ktoré mi pomáhajú v tomto chladnom čase.


Labello Olive and Lemon - balzamy na pery používam výhradne v zime. Počas iného ročného obdobia mi skrátka ani nenapadne niečo také použiť. Avšak hneď ako udrú mrazy si na tento druh produktu spomeniem. Vyhovujú mi také balzamy, ktoré nefarbia. A to z jednoduchého dôvodu: je možné ich použiť nielen na pery, ale aj v ich okolí. A prečo práve tento konrétny? Ešte minulú zimu som sa zamilovala do tej vône. Ja v nej síce olivy a citrón necítim, podľa mňa to vonia ako zelený čaj, ale nevadí, je skrátka perfektná. Taktiež výrobca presne trafil konzistenciu. Často sa totiž stáva, že balzamy sú buď príliš mäkké, alebo zase naopak príliš tvrdé a keď vonku v mraze ešte stuhnú je takmer nemožné ich naniesť.

Oriflame Nail Food - olejček na kožu okolo nechtov. Koža okolo nechtov je tak trochu moja "úchylka". Vyslovene trpím v MHD keď vidím ako ľudia držiaci sa tyčí majú suchú, odriapanú kožičku. A v tejto dobe ich vidím nadpriemerne veľa. Preto si na tej svojej dávam záležať. A keďže nie som fanúšik rukavíc (nedá sa v nich nič poriadne chytiť!), tak potrebujem niečo naozaj efektívne. Tento olejček má jemnú sladkastú vôňu. Asi vás zaujíma ako je to s jeho vstrebatenosťou. Nuž... je lepšia ako v prípade nejakého bežného kuchynského oleja. Ale je to stále olej. Preto ho odporúčam vmasírovávať počas sledovania filmu, či obľúbeného seriálu. Odmenou vám budú pekne vyzerajúce ruky a prevencia pred bolestivými zádermi.


Bioderma Atoderm Créme lavante - výborný sprchový gél. Má hustú krémovú konzistenciu a jemnú

sviežu vôňu. Je určený na suchú až veľmi suchú pokožku, ale podľa mňa by vyhovoval akejkoľvek. Je však

fakt, že je veľmi výživný a na moje potešenie po ňom zvyčajne nemusím ani použiť telové mlieko. Pokožka

sa pri jeho používaní počas sprchovania vôbec nevysuší. 


 

Gliss Kur Hair repair - olejček na vlasy. Striedanie vykúrenej izby a mrazivého počasia vonku mojím končekom neprospieva. Preto dbám na zvýšenú starostlivosť o ne. O tomto olejčeku som dlho predpokladala, že bude mať silnú orientálnu, či sladkastú vôňu. Ale nie je to pravda, jeho vôňa je žuvačková. Nanášam ho do polomokrých vlasov. Dve stlačenia pumpičky sú akurátne množstvo, ktoré dodá vlasom lesk a pritom ich nezamastí. Balenie má síce len 75 ml, ale vydrží neskutočne dlho.


Bioderma Photoderm Sensitive - opaľovacie mlieko. Ehm, čo prosím? Práve ste si možno zaťukali na čelo, alebo sa prekvapene pýtate, čo robí opaľovace mlieko v článku o zimných tipoch. Dovoľte mi to teda vysvetliť. V zime je totiž určitá pravdepodobnosť, že ma nájdete na lyžiarskom svahu. A slnko odrážajúce sa od bieleho snehu vie spôsobiť nepríjemné spálenie. Navyše v kombinácii s mrazom vyštípanou pokožkou to nie je veru nič príjemné. Preto na ochranu pred UV žiarením netreba zabúdať ani v zime, obzvlášť ak ste fanúšikmi zimných športov. 

A čo vy? Aké produkty vám pomáhajú prežiť zimu? Podeľte sa o svoje skúsenosti v komentároch, som na ne zvedavá :)

2 komentáre:

  1. ten lůj od labella nemám moc ráda, na rtech vůbec nevydrží, ikdyž voní pěkně, já tam citron docela cítím

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Labella mám ráda, ale zároveň mi na zimu nestačí, takže balzámy používám hutnější, ale v létě nebo na doma mi nevadí ;)

    Jinak v zimě jsou pro mě moc důležité hutnější krémy na ruce a na tělo + hutnější krémy na obličej na noc :)

    A.

    OdpovedaťOdstrániť